10 Kasım 2009 Salı

C# İle OCR

Bu görsel dersimizde plaka tanıma sistemleri ve EDS'de de kullanılan OCR teknolojisine açıklık getirilmiş ardından resimden karakter tanımayla ilgili bir örnek yapılmıştır. İzlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

OCR Uygulaması

2 yorum:

ADİGE dedi ki...

Görkem bey öncelikle çok güzel bir çalışma teşekkür ederim.ocr konusunda sisteme öncelikle modı kütüphanesinin eklenmesi gerekiyor.ancak ne 2007 de ne 2010 office tüm özelliklei full kurmama rağmen modi kütüphanesi visual studio da eklenemedi.kurulum dosyasını çalıştırıyorum 2010 da document imaging kısmı bir türlü çıkmıyor.videoda ise gayet düzgün bir şekilde ekleniyor.acaba hatanın sebebi hakkında bir yorumunuz olabilirmi.

ADİGE dedi ki...

görkem bey merhaba.bugün size ocr ile ilgili sisteme modi nin sisteme eklenmediği hakkında bir mesaj atmıştım.o sorunu çözdüm bu sebeble o maili dikkate almayın demek istemiştim.hazırladığınız video gbi kodlarımı yazdım.ancak herhangi bir hata olmamasına rağmen

System.Runtime.InteropServices.COMException (0xC6C80001): Object hasn't been initialized and can't be used yet
at MODI.IDocument.OCR(MiLANGUAGES LangId, Boolean OCROrientImage, Boolean OCRStraightenImage)
at WindowsFormsApplication5.Form1.button2_Click(Object sender, EventArgs e) in c:\users\adyghe\documents\visual studio 2010\Projects\WindowsFormsApplication5\WindowsFormsApplication5\Form1.cs:line 31
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


hata verdi.çok uğraştım ama böyle bir sorunla karşılaşıp karşılaşmadığınızı sormak istemiştim.herhangi bir çeviri yapmıyor.yardımcı olursanız müteşekkir olurum.
herşey için teşekkürler iyi çalışmalar.

Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
I was born in Istanbul on August 1981.I have the process of little more about education :-) Firstly,I studied Dumlupınar University Vocational School of Computer Information Systems and then I did vertical transmission into European University of Lefke in TRNC. My department is Computer Engineering. I graduated on 2007.(In additional,I studied Economy at Anadolu University (2006). In 2007,I started Master of Computer Engineering at Beykent University. I graduated Computer Engineering (MSc) in 2009.I have worked at privacy companies as Software Engineering.I did my military service.I have worked in Verisoft Corporated Company.