22 Kasım 2009 Pazar

WPF Uygulaması

WPF ile benim blogumdan bu ikinci buluşmamızda WPF'i daha iyi anlayabilmek için bir uygulama gerçekleştirdim. Bu uygulamanın kaynak kodlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Bildiğimiz gibi WPF; Windows Presentation Foundation kelimelerin baş harflerinden oluşmuştur. Windows formlara da, Web uygulamalarına da ayrı bir canlılık,görsellik ve birçok yenilikler katmıştır. XAML yapısını kullanması nedeniyle Silverlight ile uğraşan kişilerin çok kolay adapte olabileceği vektörel arayüzler oluşturulan bir teknolojidir. Aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz örnek olarak yaptığım WPF uygulamasında veritabanıyla bağlantı kurma işlemleri için LINQ teknolojisi, WPF içinde yer alan datagrid ve yapısı, chart kontrollerinden barseries'i görebilecek, ne kadar kolaylıkla daha görsel masaüstü uygulamaları yapılabildiğini farkedeceksiniz. Elbette uygulamanın nasıl çalıştığını görmeniz açısından açıklaman gerekenler;

Uygulama Visual Studio 2010 Beta 2 sürümü üzerinde yapılmıştır. Sql veritabanını oluşturduktan sonra da kaynak kodlar içindeki app.config dosyasında yer alan sql server'e bağlantı kısmını kendi bilgisayarınızdakine göre uyarlamanız gerekmektedir.

Uygulamayı indirmek için tıklayınız!

Ayrıca ingilizce bilen arkadaşlar için güzel bir WPF kitabı mevcut. İndirmek için WPF Kitabı

Hiç yorum yok:

Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
I was born in Istanbul on August 1981.I have the process of little more about education :-) Firstly,I studied Dumlupınar University Vocational School of Computer Information Systems and then I did vertical transmission into European University of Lefke in TRNC. My department is Computer Engineering. I graduated on 2007.(In additional,I studied Economy at Anadolu University (2006). In 2007,I started Master of Computer Engineering at Beykent University. I graduated Computer Engineering (MSc) in 2009.I have worked at privacy companies as Software Engineering.I did my military service.I have worked in Verisoft Corporated Company.